Szövegszerkesztés- Word 2016
karakterformázás- nyers szöveg
ez a mondat times new roman betűtípussal 12 pontos betűmérettel van írva.
ez a mondat times new roman betűtípussal 14 pontos betűmérettel van írva.
ez a mondat courier new betűtípussal 12 pontos betűmérettel van írva.
Egyéb betűtípusok: arial
bookman old style
Betűstílusok:
dőlt félkövér aláhúzott dőlt és félkövér dőlt és aláhúzott félkövér és aláhúzott dőlt, félkövér és aláhúzott duplán aláhúzott szaggatottan aláhúzott Betűkülönlegességek:
EBBEN A MONDATBAN MINDEN BETŰ NAGYBETŰ.
EZ A MONDAT MÁS, MINT AZ ELŐZŐ.
ha elrontottad át is húzhatod. ha végképp nem tetszik, akár kétszer is.
1 m2=102 dm2=104cm2=106mm2
1 km2=100 ha=106m2
1 m3=103 dm3=106cm3=109mm3 Néhány vegyület összegképlete: víz: H2O szén-dioxid: CO2 kénsav: H2SO4 szőlőcukor: C6H12O6 alumínium-oxid (timföld): AL2O3 Térköz és pozíció:
Normál: Budapest
Ritkított: ( 3 p o n t n y i a r i t k í t á s )
Sűrített: (1 pontnyi a sűrítés) alap emelt 2 ponttal alap süllyesztett 3 ponttal
vízszintesen: 100 %
vízszintesen: 200 % vízszintesen: 80 %
effektusok a szövegben: fényreklám menetelő feketehangyák
Bekezdés formázás- nyers szöveg
Útmutató a jelentkezési lapok kitötéséhez Kérjük, kitöltés előtt olvassa el! A jelentkezőnek csak egy „A” jelű és minden egyes jelentkezéséhez még külön egy-egy „B” jelű lapot kell kitöltenie. Egy „A” jelű és legalább egy „B” jelű lap beadása nélkül felsőoktatási intézménybe senki sem vehető fel! Lényeges tudnivalók A felvételi eljárás szabályait és az intézmény sajátos felvételeit a felsőoktatási intézményekben megtekinthető felvételi szabályzatok és a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 1999 (a továbbiakban TÁJÉKOZTATÓ) tartalmazza, melyet a jelentkezési lapok kitöltéséhez feltétlenül tanulmányozni kell. (A TÁJÉKOZTATÓ ezen útmutatónál részletesebben ismerteti a jelentkezési lapok kitöltését is!) Mindenki több intézménybe (karra, szakra, szakpárra, tagozatra, képzési formára) is jelentkezhet. Mindenkinek egy törzslapot (ez az „A” lap) és jelentkezésenként egy intézményi lapot (ezek a „B” lapok) kell kitöltenie. AZ „A” lapot a borítékon található központi címre kell beküldeni, a „B” lapok címzettje a megfelelő intézmény. Kérjük, hogy saját érdekében az „A” és „B” jelű lapokat ajánlottan adja fel és a feladó szelvényt őrizze meg. A jelentkezési lapok leadási határideje 2009. Március 1. A később feladott „A” lapok érvénytelenek, így valamennyi jelentkezése is érvénytelen lesz. A beadott jelentkezési lapok adatai később sem módosíthatók. Több „A” jelű jelentkezési lap beadása a felvételi eljárásból való kizárását eredményezheti.
A feladat a következő:
4. Kép elhelyezése, pozícionálása és a minta alapján kell elhelyezni
Pulykamell brokkolival
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: könnyű
Hozzávalók 4 személyre: { 4 szeletelt pulykamell { 1 brokkoli {
1 pohár zsírszegény tejföl { 10 dkg sajt { 1 kiskanál reszelt parmezán { 1 kiskanál zsemlemorzsa { 5 dkg liszt { 5 dkg vaj vagy olivaolaj { reszelt szerecsendió, bors, só
Elkészítése: A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben ropogós puhára főzzük. Amíg a brokkoli fő, a pulykamell-szeleteket lisztben megforgatjuk, és forró olajon mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Ízlés szerint kissé megsózzuk, borsozzuk, ezután a hússzeleteket félretesszük. A besamelhez a vajból (vagy olivaolajból) és a lisztből világos rántást készítünk, amit a brokkoli főzővízével engedünk fel, de csak annyival, hogy jó kemény masszát kapjunk. Ízesítsük borssal, reszelt szerecsendióval és sóval. A besamelt vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá egy pohár zsírszegény tejfölt, amiben előzőleg elkevertünk 1 tojássárgáját, és szórjuk bele a kiskanálnyi reszelt parmezánt is. Ezután tűzálló tálra kisebb halmokat rakunk besamelből, ráfektetjük az elősütött hússzeleteket, majd a brokkolirózsákat, végül az egészet leöntjük besamellel. A tetejére még egy kevés reszelt sajtot is teszünk, majd meghintjük zsemlemorzsával. Sütőben közepes lángon pirosra sütjük. Tálaljuk szerecsendióval ízesített burgonyapürével vagy friss salátával