Rné-Ildi

Informatika órák segédanyagai

Szövegszerkesztés- Word 2016

karakterformázás- nyers szöveg

ez a mondat times new roman betűtípussal 12 pontos betűmérettel van írva.

ez a mondat times new roman betűtípussal 14 pontos betűmérettel van írva.

ez a mondat courier new betűtípussal 12 pontos betűmérettel van írva.

Egyéb betűtípusok: arial 

bookman old style

Betűstílusok:

dőlt félkövér aláhúzott dőlt és félkövér dőlt és aláhúzott félkövér és aláhúzott dőlt, félkövér és aláhúzott duplán aláhúzott szaggatottan aláhúzott Betűkülönlegességek:

EBBEN A MONDATBAN MINDEN BETŰ NAGYBETŰ.

EZ A MONDAT MÁS, MINT AZ ELŐZŐ.

ha elrontottad át is húzhatod. ha végképp nem tetszik, akár kétszer is.

1 m2=102 dm2=104cm2=106mm2

1 km2=100 ha=106m2

1 m3=103 dm3=106cm3=109mm3 Néhány vegyület összegképlete: víz: H2O szén-dioxid: CO2 kénsav: H2SO4 szőlőcukor: C6H12O6 alumínium-oxid (timföld): AL2O3 Térköz és pozíció:

Normál: Budapest

Ritkított: ( 3 p o n t n y i a r i t k í t á s )

Sűrített: (1 pontnyi a sűrítés) alap emelt 2 ponttal alap süllyesztett 3 ponttal

vízszintesen: 100 %

vízszintesen: 200 % vízszintesen: 80 %

effektusok a szövegben: fényreklám menetelő feketehangyák 

Bekezdés formázás- nyers szöveg

Útmutató a jelentkezési lapok kitötéséhez Kérjük, kitöltés előtt olvassa el! A jelentkezőnek csak egy „A” jelű és minden egyes jelentkezéséhez még külön egy-egy „B” jelű lapot kell kitöltenie. Egy „A” jelű és legalább egy „B” jelű lap beadása nélkül felsőoktatási intézménybe senki sem vehető fel! Lényeges tudnivalók A felvételi eljárás szabályait és az intézmény sajátos felvételeit a felsőoktatási intézményekben megtekinthető felvételi szabályzatok és a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 1999 (a továbbiakban TÁJÉKOZTATÓ) tartalmazza, melyet a jelentkezési lapok kitöltéséhez feltétlenül tanulmányozni kell. (A TÁJÉKOZTATÓ ezen útmutatónál részletesebben ismerteti a jelentkezési lapok kitöltését is!) Mindenki több intézménybe (karra, szakra, szakpárra, tagozatra, képzési formára) is jelentkezhet. Mindenkinek egy törzslapot (ez az „A” lap) és jelentkezésenként egy intézményi lapot (ezek a „B” lapok) kell kitöltenie. AZ „A” lapot a borítékon található központi címre kell beküldeni, a „B” lapok címzettje a megfelelő intézmény. Kérjük, hogy saját érdekében az „A” és „B” jelű lapokat ajánlottan adja fel és a feladó szelvényt őrizze meg. A jelentkezési lapok leadási határideje 2009. Március 1. A később feladott „A” lapok érvénytelenek, így valamennyi jelentkezése is érvénytelen lesz. A beadott jelentkezési lapok adatai később sem módosíthatók. Több „A” jelű jelentkezési lap beadása a felvételi eljárásból való kizárását eredményezheti.

 bekezdes_formazas.jpg

A feladat a következő:

  1. Szöveg begépelése.
  2. Szöveg formázása a minta alapján.
  3. A mintán túlmenően vegye figyelme a következőket:
  • A cím legyen Lucida Calligraphy, 18 pontos, félkövér és középre igazított.
  • Az alcímek legyenek Comic Sans MS, 12 pontos, félkövér betűkkel formázva.
  • A folyó szöveg Arial és 12 pontos. A "Jó étvágyat" Forte 16 pontos.
  • Az adatokat balra igazító tabulátorokkal rendezze négy oszlopba.

4. Kép elhelyezése, pozícionálása  és a minta alapján kell elhelyezni

 Pulykamell brokkolival

 

Elkészítési idő: 1 óra    

Nehézség: könnyű

fozes.jpg

 

Hozzávalók 4 személyre: { 4 szeletelt pulykamell { 1 brokkoli { 

 1 pohár zsírszegény tejföl { 10 dkg sajt { 1 kiskanál reszelt parmezán { 1 kiskanál zsemlemorzsa { 5 dkg liszt { 5 dkg vaj vagy olivaolaj { reszelt szerecsendió, bors, só

Elkészítése: A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, majd enyhén sós vízben ropogós puhára főzzük. Amíg a brokkoli fő, a pulykamell-szeleteket lisztben megforgatjuk, és forró olajon mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Ízlés szerint kissé megsózzuk, borsozzuk, ezután a hússzeleteket félretesszük. A besamelhez a vajból (vagy olivaolajból) és a lisztből világos rántást készítünk, amit a brokkoli főzővízével engedünk fel, de csak annyival, hogy jó kemény masszát kapjunk. Ízesítsük borssal, reszelt szerecsendióval és sóval. A besamelt vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá egy pohár zsírszegény tejfölt, amiben előzőleg elkevertünk 1 tojássárgáját, és szórjuk bele a kiskanálnyi reszelt parmezánt is. Ezután tűzálló tálra kisebb halmokat rakunk besamelből, ráfektetjük az elősütött hússzeleteket, majd a brokkolirózsákat, végül az egészet leöntjük besamellel. A tetejére még egy kevés reszelt sajtot is teszünk, majd meghintjük zsemlemorzsával. Sütőben közepes lángon pirosra sütjük. Tálaljuk szerecsendióval ízesített burgonyapürével vagy friss salátával

 

hazi.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 11
Heti: 1
Havi: 33
Össz.: 42 230

Látogatottság növelés
Oldal: Szövegszerkesztési feladatok
Rné-Ildi - © 2008 - 2024 - rne-ildi.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »